Mijn naam is Saskia Vreeswijk geboren in 1973 in het prachtige dorpje Tull en het Waal. Ik ben opgegroeid op een boerderij waar we altijd veel dieren rond hadden lopen. Mijn ouders waren ook echte honden liefhebbers waardoor er altijd een aantal op het erf rondliepen. Tien ik vijftien was ging m'n droom om een eigen hond te hebben in vervulling en kwam Kevin, een hele stoere husky reu in mijn leven. Kort daarop ontmoette in mijn man Fred   waarmee ik nog steeds gelukkig ben. Eenmaal het huis uit kwam er al snel een hondenvriendin voor Kevin bij, Troika, een pittige husky x malamute teef. Mijn poolhonden liefde was een feit.

Toen we verhuisden naar een boerderij ging de wens van Fred in vervulling , een mooie Rottweiler teef, genaamd Kayleigh, ontzettend lieve rustige en intelligente hond. Het leek ons verstandig om te gaan trainen omdat het een wat pittiger ras is en Rottweilers heel graag voor de en met de baas werken (in tegenstelling tot de poolhond die een stuk minder "wil to please" heeft. Kayleigh deed het enorm goed in de training en heeft heel wat bekers binnen gesleept op wedstrijden en examens. Inmiddels was ik ook wat gaan trainen met Kevin en Troika. Na een paar jaar kwamen ook Smash, Rottweiler reu en Chital , husky reu de roedel versterken. Ook met die twee hebben we altijd heel fanatiek getraind. Alles wel geprobeerd, van doggydance tot flyball en behendigheid tot gehoorzaamheid.

We zijn hierdoor ook zeer actief binnen de kynologen vereniging Nieuwegein geworden, Fred is 12 jaar trainer geweest en ik heb in het bestuur en de activiteiten commissie gezeten.  Inmiddels zijn bovenstaande honden er helaas niet meer en zijn we verhuisd naar het mooie Betuwe , ook hebben we nog maar 1 hond, een geweldige Rottweiler reu genaamd DK.  Fred heeft IPO getraind met hem en alle sport speurdiploma's met hem gehaald. Ik train OB2 met hem en detectie speuren. Een hond die dus echt alles geweldig vind om samen met z'n baas te doen. In 1998 ben ik gestart met de uitlaatservice, de reden hiervoor was dat ik heel erg graag met honden wilde werken, ik ben eerst parttime gestart, s'ochtends werkte ik in de thuiszorg en s'middags heerlijk hondjes uitlaten, maar er was zeer veel vraag naar, dus kon ik na een half jaar al fulltime beginnen. Omdat mijn wachtlijst gestaag groeide kwam Angelique na 3 jaar de service versterken. Tot op heden werken we nog samen en laat zij de honden uit IJsselstein uit en ik de honden uit Nieuwegein.
 

Tot op de dag van vandaag vind ik het nog steeds een genot om een Dog Walker te zijn, iedere dag is anders en de honden zijn altijd blij als ze je zien, sinds 2004 hebben we een eigen omheind terrein waardoor het wandelgenot alleen maar nog groter is en ik met een gerust hart de honden heerlijk los kunnen laten ravotten, en ik kan genieten van "mijn" trouwe viervoeters.
 

Groetjes, Saskia

 

Hallo, ik ben Angelique de Jong, geboren in 1969 te Utrecht. Na tien jaar in Nieuwegein gewoond te hebben zijn we verhuisd naar de andere kant van de Lek en wonen in het mooie Vianen.

Van kinds af aan ben ik al gek op honden en ander beestenspul. Wij hebben zelf drie witte herders gehad waar we diverse trainingen en wedstrijden mee hebben gedaan. Naast honden heb ik nog een grote hobby: wandelen.

In 2002 kreeg ik de kans om van mijn hobby’s mijn werk te maken, sinds die tijd werk ik samen met Saskia onder de naam Dog Walkers Nieuwegein. Mijn rijgebied is IJsselstein en ik wandel op diverse buitengebieden in en rond IJsselstein.

Sinds een aantal jaren hebben we zelf geen honden meer maar dat maak ik dan goed door met mijn ‘leasehondjes’, de uitlaathonden, op pad te gaan. Hier haal ik veel energie en voldoening uit.

 

Groetjes Angelique

 

Laten we ons eens voorstellen;