Alles over ons

Aan wie vertrouwt u uw viervoeter toe? 

Wij "Dog Walkers Nieuwegein" zijn twee enthousiaste meiden welke van hun hobby hun beroep hebben gemaakt.

Al sinds 1998 zijn wij DE uitlaatservice in onze regio. 

Aan het 'werk'

 Waar laten we de honden uit?
Dog Walkers Nieuwegein bezit een eigen stuk grond in industrieterrein De Wiers in Nieuwegein. Dit is een stuk grond van ca 5000m2 waarvan de helft vol staat met struiken en bomen zodat we ook op de warme dagen in de schaduw kunnen lopen. Op ons terrein staan vele behendigheidstoestellen waar we samen met de honden lekker mee spelen. Ook hebben we een stuk of 10 badjes staan zodat de honden ook lekker in het water kunnen spelen.
Dit terrein is volledig afgezet met een hekwerk zodat we er zeker van kunnen zijn dat de honden niet weglopen. Op dit terrein lopen we dagelijks, maar soms gaan we ook naar het IJsselbosje in Nieuwegein.

Het uitlaatveld            En de andere zijde

 Wie laten we de honden uit?
Hallo hondenvrienden,

Mijn naam is Saskia Vreeswijk en ik ben in 1973 geboren in het werelddorp Tull en het Waal.

Vanaf mijn geboorte word ik al omringd door dieren en mijn ouders waren ook erg gek op honden, er wandelden daarom thuis ook altijd een aantal honden op het erf rond.
In 1990 ging mijn wens in vervulling en mocht ik mijn eerste eigen hond kopen, een heel mooie siberische husky pup genaamd Kevin, en mijn liefde voor de poolhond was geboren. Een jaar later liep ik mijn andere grote liefde op twee benen tegen het lijf, Fred , en al snel gingen wij samenwonen (inmiddels getrouwd), we vonden dat Kevin ook een vriendin moest hebben en toen kwam Troika bij ons, een schattige husky kruising malamute pup die zo’n beetje het gehele interieur van het huis opgegeten heeft.

In 1993 verhuisden we naar een boerderij, omdat we best veel ruimte hadden en Fred erg gek op het ras rottweiler was, kwam Kayleigh onze roedel versterken, een prachtige kleine rottweiler teef met een super vriendelijk karakter. Omdat we de opvoeding goed aan wilden pakken ging Fred op cursus met haar en besloot ik ook maar eens wat gehoorzaamheid in mijn poolhondjes proberen te krijgen, makkelijker gezegd dan gedaan hoor....Terwijl Fred met Kayleigh met succes de ene na de andere cursus afrondde en daarbij ook heel wat bekers binnen sleepte maakte mijn pooltjes er een gewoonte van om zo nu en dan een klasje te blijven zitten en op het examen de clown uit te hangen.
Maar ik vond het gewoon heel erg leuk om te trainen met ze, en zij vonden het ook te gek om leuke nieuwe dingen te leren. Inmiddels was onze roedel compleet geworden met de komst van Smash , een flinke rottweiler kerel die tot op de dag van vandaag nog steeds erg veel last heeft van ADHD, ook met hem werd volop getraind door ons, en je word gewoon heel vrolijk (soms ook een beetje moe) van zijn enthousiasme.

Omdat wij veel op de hondenclub aanwezig waren en ons echt interesseerde voor de honden en hun gedrag werd Fred gevraagd om trainer te worden en werd ik gevraagd voor een bestuursfunctie/ hoofd activiteiten. Dit hebben wij beide vele jaren met zeer veel enthousiasme en plezier gedaan, inmiddels hebben wij deze functies neergelegd, maar we zijn nog zeer actief binnen de vereniging met de bar, activiteiten en nog vele uiteenlopende dingen die te doen zijn binnen een hondenvereniging.

In 1999 ben ik gestart met de uitlaatservice, de reden hiervoor was dat ik heel erg graag met honden wilde werken, ik ben eerst parttime gestart, s’ochtends werkte ik in de thuiszorg en s’middags heerlijk hondjes uitlaten, maar er was zeer veel vraag naar, dus kon ik na een half jaar al fulltime beginnen. Omdat mijn wachtlijst gestaag groeide kwam Angelique na 3 jaar de service versterken, samenwerken gaat ons tot op heden nog supergoed af, we vullen elkaar heel goed aan, en ook prive kunnen wij het prima met elkaar vinden, waar vind je nog zo’n collega!
In 2004 kwam het idee van een collega uitlaatservice in Oeffelt om een belangenvereniging op te starten voor uitlaatservices, HUS-Nederland, Angelique en ik vonden dit een heel goed idee, en met zo’n 8 hondenuitlaters hebben we dit idee vorm gegeven en een bestuur gevormd, inmiddels hebben wij ons gedistingeerd van HUS Nederland omdat wij van mening zijn dat HUS Nederland zich te weinig inzet voor aangesloten uitlaatservices.

Naast dit alles heb ik nog een grote hobby en dat is mijn super Tinkerdekhengst Chakotay , deze grote beer is van origine gefokt door zigeuners uit Ierland alwaar ze gebruikt worden om woonwagens te trekken, buiten het fokken zit ik graag op zijn brede rug om heerlijke lange ritten te maken of ga ik op stap met mijn menwagen om de hele weg tegen een dikke paardenkont aan te kijken, ook ben ik samen met Chakotay op shows door het hele land te zien waar hij zijn kunstjes vertoont en laat zien wat een enorm braaf paard het is.

Inmiddels is er ook nog een heerlijk poolhondenbeest bijgekomen, onze jonge gekke spring in het veld Chital , een mooie rode huskey reu die geboren is in 2003, hij heeft prachtige gekleurde ogen waar je als je erin kijkt in wegsmelt. Met hem train ik UV, Behendigheid, Doggydance, Gehoorzaamheid en in het verleden Dogfrisbee, Angelique traint met hem Flyball, hij heeft dus een drukke agenda. Daarnaast is hij volledig opgegroeid in de uitlaatservice en is hij een zeer goede gangmaker in de groep, heerlijk sociaal en woont hij zo’n beetje in de uitlaatservicebus omdat hij voordat ik het in de gaten heb al in de bus zit.

Helaas zijn Kevin en Troika er niet meer, zij hebben een prachtige leeftijd bereikt van 12 en 14 jaar.
Tot op de dag van vandaag vind ik het nog steeds een genot om een dogwalker te zijn, iedere dag is anders en de honden zijn altijd blij als ze je zien, sinds 2004 hebben we een eigen omheind terrein waardoor het wandelgenot alleen maar nog groter is en we met een gerust hart de honden heerlijk los kunnen laten ravotten, en we kunnen genieten van “onze” trouwe viervoeters.

Groetjes, Saskia

 

Hallo, ik ben Angelique de Jong en in 1969 geboren in Utrecht.

Op mijn vierde jaar verhuisden we naar Nieuwegein. Van jongs af aan was ik met beesten bezig en mijn ouders werden er wel eens gek van als ik weer met een vogel thuiskwam die verpleging nodig had. We hadden thuis ook een kat, Loekie genaamd, die mij altijd vergezelde als ik de krantenwijk liep. Loekie is met me mee verhuisd toen ik ging samenwonen met Yvonne, maar vrij snel moesten we haar laten inslapen omdat ze erg ziek was. Gelukkig was dat pas op 19-jarige leeftijd.

Toen we een huis met een tuin kochten kwam Ginger in ons leven, zij was de aanzet tot alles wat we nu met honden doen. Ginger is een geweldige hond, het nadeel is dat ze naar mij veel slechter luistert dan naar Yvonne. We noemen haar weleens ‘ de takketeef’ omdat mevrouw een ijzeren willetje heeft. Een andere bijnaam is ‘ treufje’, omdat ze (als teef) haar poot optilt. Yvonne ging met haar trainen en daardoor kreeg ik ook zin om met een hond te trainen.

Op dat moment deed Boas zijn intrede. Boas was gelijk mijn maatje, een geweldige hond. Met hem haalde ik zelfs prijzen in de Club-GG en de flyball maar uiteindelijk moest ik met hem stoppen omdat meneer het niet meer aankon. Hij mocht ‘ met pensioen’ en vond het heerlijk om in de uitlaatservice mee te wandelen. Omdat ik niet meer kon trainen met Boas zochten we een nieuwe hond.

In 2004 werd onze roedel uitgebreid met een prachtige reu, Ska genaamd. Het bleek een heerlijke lieve knuffelhond te zijn die dolgraag voor je wilt werken en stapelgek is op zijn grote vriend Chital, de woedie- woedi- husky van Saskia. Hij komt van dezelfde fokker als Ginger en zelfs familie van haar. Ska is een kolossale reu geworden van bijna 40 kilo en heeft van zijn vader wat extra sprongkracht meegekregen waar we in het begin nogal van schrokken; op de leeftijd van negen maanden sprong hij al bijna over een hek van 1.60 m .
Met hem train ik inmiddels UV, GG-1 en Frisbee en al met al heeft hij al aardig wat prijzen en diploma’s op zijn naam staan.Dat Ginger en Ska familie zijn zie je niet terug; zo eigenwijs, eenkennig en eigenzinnig als Ginger is, zo meegaand is Ska. Hij wil dolgraag werken, is absoluut gehoorzaam en vindt iedereen aardig en lief.

Ik ben eigenlijk een Dog Walker geworden uit een geintje; ik kende Saskia al van de KVN, we werkten samen in de activiteitencommissie (ja, ook ik was gestrikt in de netten van de KVN) en ik vond dat zij een geweldige baan had; de hele dag lekker met hondjes bezig zijn. Voor de grap zei ik een keer tegen haar; “ ik word je concurrent”, waarop zij zei; “je kunt beter mijn collega worden”. Om een lang verhaal kort te maken; sinds 2002 werken we samen en het gaat geweldig!

Het is erg gezellig, we kletsen wat af en we steunen elkaar door dik en dun. Ik heb gelukkig de kans kunnen grijpen om van mijn hobby mijn werk te maken.

Groetjes Angelique.