Ik heb een hondenbaan....

 

November 2010 Afscheid Max alias Valentino
Oktober 2010 Afscheid Sigma
Februari 2006 Uitbreiding met gedragsbegeleiding
Januari 2006 Afscheidsbrief van Bas
Augustus 2005 Youp de conducteur
Augustus 2004 Afscheid van Pino
Februari 2003 Gebeurtenissen uit het leven van een dogwalker
Juni 2002 Tweede Dog Walkers Bus
Met 2002 Afscheidsbrief Ben
Juli 2001 Afscheidsbrief Bobby
Februari 2001 Saskia getrouwd
April 2000 Ik heb een hondenbaan!

 


November 2010 Afscheid Max alias Valentino

Lieve Max,

Je was een kanjer van een rottweiler met een fantastisch lief en zachtaardig karakter. We missen je vrolijke aanwezigheid.

Max

Groeten Liek en Sas

Back to Top

 


Oktober 2010 Afscheid Sigma

Hoi Sas,

We spraken elkaar even in de auto en dat herinnerde me aan een voornemen.
Toen ik nl een hondenuitlaatservice zocht voor Sig kwam ik op jullie website. Daar rondsurfend las ik een stukje over een baasje waarvan de hond was overleden. Ze bedankte jullie voor de goede zorgen. Op dat moment was Sig nog jong maar het greep me toen al aan. Dat moment gaat ook voor mij komen, wist ik. Toen Sig eenmaal een tijdje met jullie meeging en het altijd erg naar haar zin had schoot het nog wel eens door mijn hoofd. En ik nam me voor dat als het zover was, ik dat ook zou doen. Om jullie te bedanken namens Sig en zodat ze haar plekje op jullie website zou krijgen. En helaas, eind mei hebben we haar moeten laten inslapen. Ik mis haar vreselijk.

Nu zie ik dat je volgens mij al een poosje niets vernieuwd hebt aan de site maar hierbij toch een mooie foto van Sig. En onze dank. Voor je belangstelling, je bloemen en je kaart maar vooral natuurlijk voor alle goede zorgen en alle leuke middagen die Sig bij jullie gehad heeft. Ze ging graag mee en kwam altijd vrolijk en moe maar voldaan terug. Gekscherend vroegen we haar dan of ze het weer leuk gehad had bij de juf (jij dus) op school. En terwijl ze in de lucht likte op de jou waarschijnlijk bekende manier, wist ik dat dat zo was.

Sigma

Groeten van Lotty

Back to Top

 


Februari 2006 Uitbreiding met gedragsbegeleiding

We hebben ons bedrijf uitgebreid met een gediplomeerde gedragstherapeut, Yvonne (de partner van Angelique) komt ons team versterken. Op deze manier kunnen we de klanten nog beter van dienst zijn!

"Mijn naam is Yvonne van IJzendoorn, ik ben gedragstherapeute voor honden, tevens al 7 jaar instructeur voor honden (en bazen) verbonden aan de Kynologenvereniging Nieuwegein. Ik heb de driejarige opleiding tot Kynologisch gedragstherapeut gevolgd bij het Van Hallinstituut te Leeuwarden en heb daarnaast diverse stages doorlopen."

U ziet het we blijven werken om Dog Walkers Nieuwegein DE 'One Stop Shop' voor uw hond te laten zijn!

Back to Top


Januari 2006 Afscheidsbrief van Bas

Hoi Sas,

Vandaag het laatste "Bas-uitlaat" dagje, gek he?!

Ik wil jou (en Liek natuurlijk) onwijs bedanken voor alles wat je gedaan hebt om Bassie (en mij) te helpen.... dat 't niet gelukt is zal zeker niet aan jou gelegen hebben want je bent inmiddels de grootste vriendin van Bas geworden

Bas heeft 't echt super gehad, de kwispelende staart en het geknuffel zeggen meer dan genoeg!

Dus.... Super bedankt voor alles... 't mag dan wel je werk zijn maar de liefde waarmee je het doet is bijzonder!

                    Thanks!
                                 Bas

Back to Top


Augustus 2005 Youp de conducteur

Hier even een stukje van Youp en zijn 'bijt' gedrag

Ik kan héél goed apporteren en raap daarom alles op wat op de grond valt. Lekkere dingen, de krant door de brievenbus, maar ook het uitlaatkaartje van de Dogwalkers. Ik zet er lekker mijn tandjes in! Sas herkent talenten gelijk en heeft mij daarom aangenomen als Dogwalkers Conducteur: Geknipt voor en door mij!

Youp de conducteur

 

Back to Top


Augustus 2004 Afscheid van Pino

Hallo lieve meiden,

En dan komt er een moment dat je moet zeggen: "Bedankt voor alles!" dat geldt ook voor Pino, (de liefste "koekedoosneus" op aarde) maar ook voor jullie, Dog Walkers!

Hij was het laatste jaar toch echt ouder aan het worden, zeg maar gerust pensioengerechtigde leeftijd (dat vond hij zelf want dan mag je op de bank liggen) maar op het moment dat Angelique binnenkwam om hem mee te nemen werd hij weer een jonge god, die dacht dat hij het bij de meiden aardig voor elkaar had, en altijd probeerde te scoren bij de lady's. Dan kon het wel eens gebeuren dat je.. straf kreeg.
Hij kwam ook altijd na elke wandeling  lekker moe, voldaan en smerig thuis, heerlijk vond hij het om mee te gaan. En dat kwam ook vooral door de frolic, je kent dat wel even zijn neus in de buidel, alles voor een koekje!

Maar helaas, hij werd te ziek, het moment om te besluiten dat het tijd is om afscheid te nemen, komt oh zo hard aan, ook al weet je het ruim van te voren.
Hij is rustig ingeslapen, maar het is niet leuk om hem te moeten missen, sterker nog: zwaar KL...! is een betere uitdrukking.

Ik zeg dan ook: PINO-VRIEND bedankt dat je er was! En Angelique en Saskia: KEEP UP THE GOOD WORK!
Honden zoals Pino genieten van de uitlaatservice als geen ander!

1000x dank namens ons en Pino!

Harald, Miranda en Isis van Breukelen.

 

Back to Top


 

Februari 2003 Gebeurtenissen uit het leven van een dogwalker

Even een paar hondloze daagjes en maar even de pen ter hand genomen om eens wat hoogtepuntjes en grappen en grollen van mijn uitlaathondjes op papier te zetten.

Ik ben nu alweer 3 jaar een Dog Walker en van wat met een hobby begon is nu toch wel een heus hondenbedrijfje geworden. De grootste hoogtepunten zijn toch wel dat ik in Juli 2000 van parttime naar fulltime Dogwalker kon starten en in februari 2002 een collega erbij kreeg, die collega is Angelique en ook zij is echt een hondenmens in hart in nieren, voordeel van een collega is je nog eens van hondjes kunt wisselen als deze in een bepaalde roedel niet kunnen aarden en  het opvangen van een aantal hondjes bij vakantie’s, vrije dagen of ziekte.

Ook is het gewoon heel stoer om elkaar onderweg te passeren en dan te denken:  "Hè collega Dog Walker", en dan luid toeteren en zwaaien naar elkaar. Wat ook erg prettig is dat we ervaringen en problemen kunnen uit wisselen en eventueel samen oplossen.

Nu even wat over die uitlaatboefjes van me, er zijn in tussen tijd veel nieuwe hondjes bij gekomen en helaas ook een aantal weggegaan door verhuizing, ouderdom of wat dan ook bijvoorbeeld; Rover de Duitse herder die al vanaf dat ze 5 maanden was met me meeging en die ik toch een beetje op heb zien groeien tot een leuke vrolijke volwassen hond is verhuisd en gaat nu met een andere uitlaatservice mee, of Aika de lekkere eigenwijze Berner Senner gaat sinds kort niet meer mee omdat het voor haar vanwege haar leeftijd echt te zwaar werd om een heel uur te wandelen.

Deze honden mis ik toch echt wel  want je raakt behoorlijk aan ze gehecht. Maar er zijn ook weer veel leuke hondjes voor teruggekomen de gekste dingen uithalen en de raarste bokkensprongen maken, hier even een paar voorbeeldjes:

Santra de kruising labrador is het toppunt van lompheid en smeerpoets, zij schuift regelmatig in volle vaart op haar zij door een blubberplas. Op een gegeven moment was ze weer eens heel woest aan het spelen en BOEM, in volle vaart knalde ze tegen een boompje, ze mankeerde gelukkig niets maar het boompje staat nu nog steeds scheef. Dan hebben we Timon de boerenfox, zij is altijd zo enthousiast om de bus in te komen dat ze zo nu en dan met een vaartje van 20 km per uur de bus in springt, een sliding door de bus heen maakt en tegen de achterwand tot stilstand komt, ook zij blijft gelukkig altijd ongedeerd, wat dat betreft zijn honden echt bikkels hoor. 

Zo komt het ook regelmatig voor dat ik een heerlijke rotte vis of konijn van die schatjes aangeboden krijg, ik moet dat dan aanpakken en het zo verstoppen zodat ze het niet terug kunnen vinden... blrghhhh ... of ze gaan er gewoon achter mijn rug om heerlijk in rollen waardoor mijn busje regelmatig naar vis, verrot beest of diverse soorten poep ruikt.

Zo hebben we ook de echte waterratjes die bij wel of geen weer een heerlijke snoekduik het water in nemen en dan heerlijk hun baantjes gaan trekken en niet van plan zijn om er uit te komen of, erger nog, er niet uit kunnen komen zoals Lars de Westy, die dan heel zielig aan de waterkant hangt en me aankijkt met van die oogjes van: "Haal me er ff uit dan kan ik de volgende sloot in springen". Normaal gesproken is hij mooi wit maar op dit  soort dagen heeft hij toch een heel ander kleurtje als ik hem thuis breng. Zo zijn er ook hondjes die graag spelen maar liever geen natte voetjes willen en die dan in het heetst van de strijd per ongeluk de sloot in duvelen, en dan zeer verontwaardigd weer het water uit kruipen. Youp de Ierse Terriër overkomt dit nog wel eens, je moet dan dat koppie zien hihi.

En dan hebben we de ouwe trouwe 'Die Hards', bijvoorbeeld Tom de kruising border en Tirza de Duitse pincher, die van dat wilde gedoe niets moeten hebben en liever lekker rond snuffelen en knuffelen, dan zijn zij de koning te rijk!

Nog zo’n opvallend hondje is Gamad de dwergpincher  van 1 kilo, die deinst er niet voor terug om zijn poot op te beuren tegen een rottweiler reu van 40 kilo, uiteraard word dit niet toegestaan door mij maar het is toch wel ff lef hebben.

Iedere dag van een Dogwalker is weer anders en je maakt altijd wel wat mee met die boeven, want net als mensen is geen hond hetzelfde en hebben ze allemaal hun eigen ondeugende, leuke en lieve eigenschappen waardoor dit voor mij toch nog steeds de leukste baan ter wereld is, en nog de mijne is ook!

 Heel veel groetjes van Dogwalker Saskia.

Back to Top


 

Juni 2002 Tweede Dog Walkers BusDe twee Dog Walker bussen

Hallo, mijn naam is Angelique en zoals jullie zien ben ik ook een hondenuitlaatservice begonnen. Nou, niet echt begonnen maar meer collega van Saskia geworden. Dit hele idee begon als een grapje gewoon op een doordeweekse avond op de hondenclub. Want honden, dat is toch wel mijn grootste bezigheid naast mijn werk als pakketchauffeur. Omdat ik daardoor Saskia vaak tegenkwam en ook op de club sprak, kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik dat ook wel zou willen. Maar je kan niet zo maar naast Saskia een hondenuitlaatservice beginnen, niet in de vorm van concurrent. Vandaar dat we na verschillende overleggen elkaar’ s collega’ s zijn geworden. Voor mij een heel groot voordeel want als er problemen zijn – die zijn er gewoon, zeker in het begin-  dan kan ik altijd op haar advies, steun en hulp rekenen. Zelf ben ik in het bezit van twee kanjers van Witte herders, een reu van 9 jaar en een teef van 4 jaar. Daarnaast geef ik les op een kynologenvereniging, waar ik ook bestuurslid en activiteitencoördinator ben. Met Saskia en door Saskia dus wij zijn wat dat betreft echte collega’ s.

 

De honden:

Een klein overzichtje van mijn roedel. Ik heb ze van klein naar groot en dan bedoel ik ook hééél klein (een dwergpincher) en hééél groot (Ierse wolfshond). Jai-jai is een Ierse wolfshond, als hij meegaat ben ik de helft van m’n wagen kwijt aan hem. Hij is zo lief en zo zacht van karakter dat ik hem het liefst alle dagen van de week mee wil nemen. Gamad is de kleinste, een dwergpincher. Hij heeft de grootste mond en kan aardig patsen, maar zorgt nooit voor moeilijkheden. Tika is speels, vrolijk en heeft duidelijk haar eigen willetje. Bas is de goedheid zelve, een vriend voor het leven en bovendien mijn eerste klant dus met hem heb ik een speciale band. Charlie is een vrouwengek, als je hem zoekt roep dan maar een teefje dan komt hij als een speer . En hij slooft zich vreselijk uit voor de dames maar maakt zich nooit schuldig aan ongewenste intimiteiten. Bommel loopt graag op zichzelf. Geef hem geen bal want dan veranderd die in een tijger in de roedel. Pino is het koekjesmonster, daar doet hij ook echt alles voor. Billy moest in het begin even wennen maar geniet nu met volle teugen en wordt helemaal dol als hij de auto hoort aankomen. Beau en Fleur zijn immigranten, ze hebben eerst in Z-Afrika gewoond. Ze zijn lief en heel zelfverzekerd. Snoopy en Branco zijn de twee clowns van de groep. Eerst konden ze niet zwemmen, nu is dat het helemaal en is elke sloot voor hen. Mowgli wil graag spelen maar helaas gaat dat niet altijd omdat ze aan een flexlijn loopt. Jonas is gewoon gek maar wel heel bijzonder. Zijn voorliefde is modder. Hunter is een echte gangmaker, wil ook graag met iedereen spelen, al is het maar met een hond buiten de roedel, alles is leuk. Iris is heel druk en niet echt makkelijk maar wil alles voor je doen. Misschien dat ze over een tijdje rustiger wordt, we blijven het proberen, Rakker daartegenover is erg rustig maar patst als je effe niet kijkt. Rocco speelt en sleept met van alles, is enorm druk en is na een uur helemaal uitgeteld. Aaron is nog altijd een beetje bang en vind de meeste honden maar druk. Hij loopt het liefst zo dicht mogelijk bij mij maar af en toe krijgt hij een speelse bui. Zapp en Lotje zijn altijd met elkaar op pad en dan het liefst in tegengestelde richting van de roedel. Boas, mijn eigen hond, vind alle honden leuk en wil graag spelen maar gezien zijn leeftijd wordt hij een beetje beschermd en krijgt hij een bal. Dan loopt hij vrolijk en trots op zichzelf en draagt de hele weg de bal. Ginger, mijn eigen ‘takketeef’, de onbetwiste roedelleidster die ervoor zorgt dat honden niet verder dan 20 meter afdwalen. Ze blaft iedereen af totdat er iemand terugblaft, dan kan ze me aankijken van; “en nu?”

Angelique Juni 2002

Back to TopMei 2002 Afscheidsbrief Ben:
                        
                                                            Utrecht 22 mei 2002

Lieve Saskia,

Vanaf deze week heeft Ben een vaste plaats bij uitlaatservice “Samsam” van Roosmarijn Schoder op woensdag en donderdag. Hij heeft het daar enorm naar zijn zin en heeft zelfs al vriendjes gemaakt met een Chihuahua en een Jack Russel. Een echte held met grote honden zal Ben niet worden denk ik. Maar toch wil ik je ontzettend graag bedanken dat je mee wilde helpen met Bennie ‘dapper’ te maken. Je hebt zijn nare ervaring bij die andere uitlaatservice helemaal uitgewist! Ik vind het fantastisch dat je Ben zo snel mee kon nemen, petje af hoor voor je prestatie!! Ben is echt een stuk minder bang.

We zien elkaar vast nog wel bij de KVN, maar ik heb toch wat foto’s van Bennie bijgesloten.

Nogmaals heel erg bedankt en tot ziens!

 

Groetjes, Valerie van Valkenburg en een groet lik van Ben!

Back to TopJuli 2001 Afscheidsbrief Bobby:

In juli was Bobby voor het laatst mee..... hieronder zijn afscheidsbrief.
"Lieve Saskia

Nu ik wegga uit je wandelgebied durf ik het te zeggen: Ik vind je lief!
Dat laat ik natuurlijk wel iedere keer merken met het likken van je gezicht en mijn uitsloverij, maar nu durf ik het ook te zeggen.
Eerst ging ik 3x, toen 2x en op het laatst 1x per week met je mee. Veel te weinig! Dat was niet mijn idee hoor.
Wat ik leuk vond is dat ik 's ochtends met jou en de kleine vriendjes mee ging. Dat vind ik wel leuk om af en toe een stoer baasje te zijn van andere honden, maar daarna gaan we weer gewoon lekker rennen en snuffelen. En indruk maken op jou natuurlijk. Heb je me al zien rondjes draaien, langs zien suizen, achteruit zien lopen & slijmen om een koekje?
Ik heb het heel gaaf gevonden en als ik vanaf nu jou of iemand die op jou lijkt, zie dan krijgt-ie een grote knuffel. Ondanks dat dit niet mijn 'stijl' is.

                                                    Heel veel groetjes van Bobby!"

bobby.jpg (25249 bytes)

Bobby bedankt en misschien tot ziens, veel plezier in he nieuwe huis.

Back to TopFebruari 2001 Saskia getrouwd

Op 2 februari is Saskia 'stiekum' getrouwd met Fred Vreeswijk. Om jullie nu toch ook een glimpje van de bruiloft mee te geven hierbij een foto van het net getrouwde (en op dit moment nog verlieftde) stel. Vanaf dit moment kunnen jullie onder het bonnetje dus de naam Saskia Vreeswijk tegenkomen.

Getrouwd op 2 februari 2001

Back to TopApril 2000 Ik heb een hondenbaan!

"Ik heb een hondenbaan", dat moet ik vaak antwoorden als mij wordt gevraagd wat voor werk ik doe, en dat bedoel ik letterlijk want ik ga elke middag op stap met een roedel honden. Geen dag is hetzelfde, want ik heb veel verschillende honden groot, klein, rustig, speels, rashond of kruising en sommige een beetje gek.

Er lopen altijd veel reuen mee in de roedel wat over het algemeen goed gaat, zo nu en dan wordt er wel stoer gedaan, maar de meeste honden kennen hun plek in de roedel wel. Er wordt meestal heel druk gespeeld door een aantal honden en ook lopen er hondjes mee die liever alleen willen lopen en snuffelen, die worden door de anderen dan ook met rust gelaten.

 

Ik zal even de hondjes voorstellen:
Tirza is een heel rustig dametje die als ze op zand loopt helemaal gek wordt en rondjes begint te rennen, Tommie is een stoere reu die grote dikke stokken, onder luid kabaal, in luciferhoutjes vermaalt, Tommie is echt altijd vrolijk. Dribbel is een klein Jack Russeltje die achter Bouviers en Rottweilers aanrent en ze de stuipen op het lijf jaagt. Daisy is een echte renhond die de meeste hondjes wel zo gek krijgt om met haar mee te rennen en overal waar Daisy rent is Athos ook. Athos heeft een engelen geduld als Daisy moet plassen of poepen want dan gaat hij vlak voor haar, plat op de grond, liggen totdat ze klaar is en dan is het weer rennen geblazen, als je deze twee ziet rennen komt meestal Wikky er achteraan, dat gaat onder luid geblaf want Wikky houdt ze meestal niet zo goed bij.

Wikky ben ik ook meestal kwijt, de kleur van zijn vacht is namelijk hetzelfde als de kleur van het verdroogde gras waar hij doorheen rent. Maar na een paar keer roepen sprint hij wel weer tevoorschijn. Santra is een hond die echt niet moe te krijgen is, al heeft ze een vol uur gerend en zijn alle andere honden moe, dan staat zij nog te springen dat ze nog meer wil rennen. Ze kan ook heel goed apporteren bijvoorbeeld een hele grote verrotte vis, die alle andere honden graag willen hebben.

Saskia aan het werk...  
Max en Luca komen uit een gezin vandaan en die noem ik ook dan Jut en Jul, want die twee zijn bijna altijd bij elkaar in de buurt, als ze andere honden zien kunnen ze ook Oost-Indisch doof zijn, en maken ook de gekste bokkensprongen.

Youp is een echt heertje en moet ook altijd een beetje stoer doen maar na een minuut of tien gaat hij lekker mee rennen. Lady is een heel vrolijk hondje met hele lange oren waar van alles in blijft hangen, maar ze vindt echt iedereen en alles lief en wil dat graag laten blijken.
Caesar en Preza vinden het heerlijk om in de vogelpoep te rollen maar lopen in het algemeen lekker rustig mee te hobbelen, Caesar heeft de charmes van een casanova waarmee hij de andere reuen het hoofd op hol brengt (waardoor iedereen hem naar huis wil duwen??). Mandy is een heerlijk speels pupje van 4 maanden en bij Mandy hoort Basco, een reu van 9 jaar. Basco loopt altijd aan de flexi-lijn want als ik hem loslaat neemt hij een snoekduik in het water en wil hij er niet meer uit (en zo warm is het nou ook meestal niet in dit koude kikkerlandje).

De grootste van allemaal is Jaimy een Bordeaux Dog teefje. Jaimy is echt een hele lieve lobbes die goed met alle honden kan opschieten en altijd loopt te kwispelen. Jacky is een jong reutje die zichzelf best stoer vind maar er toch steeds achter komt dat het spelen met de ander e hondjes eigenlijk veel leuker is dan stoer tegen ze te doen. Tareck is de gehoorzaamste, die heeft echt lol met zichzelf en luistert als een speer, ik heb al tegen de baas gezegd dat ik hem ga ontvoeren....

Rico is een echte wildebras, hij is een goede partij voor Santra want het enige wat hij wil is spelen,spelen en nogmaals spelen. Bij Rico hoort Nora, Nora is een echte veteraan van maar liefst 14 jaar oud, ze vindt het heerlijk om te snuffelen maar wordt liever met rust gelaten door de andere honden. Nora is behoorlijk doof dus als ik haar wil roepen moet ik naast haar gaan lopen om haar op de schouder te tikken, waarop de omkijkt en denk: "Huhh... wat'tiser nou weer".
Als laatste zij er dan Tanja en Spike, deze twee ken ik al van voor de uitlaatservice. Toen was ik nog als de dood voor Spike, ik had namelijk altijd het idee dat hij mij wilde opeten, na een vernieuwde kennismaking, wat zeker niet van een leien dakje ging, zijn we na verloop van tijd toch hele dikke maatjes geworden, en beginnen zij zich steeds beter te gedragen in de roedel.
Bijna elke dag gaan ook mijn twee Husky's mee. Troika denkt nog wel eens als de andere honden bij mij lopen "Dat is mijn baasje toch?", Kevin is de onbetwiste roedelleider, alle andere hondjes hebben ontzag voor hem, en hij leeft weer helemaal op tussen hen.

Al deze honden heb ik uiteraard niet op een dag maar verspreid over een week. De een gaat 1 maal per maand mee, de ander 2 of 3 maal per week. Zoals jullie gelezen hebben zijn alle honden verschillend waardoor ik echt een afwisselende baan heb, waarbij ik zo nu en dan grijze haren van het stelletje krijg, maar meestal veel lol met ze heb, en ik kan ook echt genieten van de hondjes als ik zie hoeveel plezier ze hebben.

Back to Top

Veel blafjes van alle honden en de vriendelijke groeten van een Dog Walker.